instagrammers

Instagram

20.10.10

Tandas 18sx

Cikgu Sahab meminta pelajar menghuraikan pendapat dan pandangan masing-masing mengenai tajuk “Kenapa Remaja Melakukan Maksiat Dalam Tandas Awam”

Sharifah Aina Binti Jeffry Anas : Pada pendapat saya, remaja yang sanggup melakukan maksiat dalam tandas adalah dari kalangan mereka yang tidak berkemampuan menyewa bilik hotel.

Zakaria Bin Mohammad Khuzairi : Saya tidak bersetuju kerana ada diantara mereka yang datang dari golongan berkemampuan tetapi masih melakukan perkara sedemikian.

Khairil Osman Bin Abd Rahman : Menurut firasat saya, remaja tersebut berada dalam keadaan kelam kabut. Tak sempat cari hotel. Dan sebab utama yang lain, mereka buta tentang agama.

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan : Saya tidak bersetuju bahawa pelajar tersebut buta tentang agama.

Khairil Osman Bin Abd Rahman : Kenapa pulak? Bukankah umat yang melakukan maksiat sebegini sebenarnya tidak tahu atau tidak menghayati pendidikan agama?

Cikgu Sahab : (bertanya kepada Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan) Mengapa kamu tidak bersetuju dengan pendapat Khairil Osman Bin Abd Rahman?

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan : Sebenarnya mereka amat arif dengan agama. Sebab mereka tahu yang malaikat TIDAK akan masuk tandas. Oleh itu, jika mereka melakukan maksiat dalam tandas, malaikat tidak dapat menulis amalan buruk yang mereka lakukan.

Cikgu Sahab : ?!!P/S : mungkin sebab ini kot...!!!


4 komentetar:

sahromnasrudin said...

salam ziarah..ini kali pertama saya ke blog ini..semoga tuan blog sihat dan dikurniakan rahmat Allah SWT..blog ini sgt unik..lain dari yang lain..tulisannya sungguh berseni..tahniah ya!!!

shakila mubarak said...

terima kasih daun keladi, kalau rajin singgah la lagi..

relevan said...

Selamat berkenal kenal..senang senang boleh kita tukar tukar link yer..

shakila mubarak said...

insyaallah en.relevan. tp sy sgt sedeh komen sy ilang begitu shj..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...